Wat betekent LeolighT eigenlijk?

Al meer dan eens heb ik de vraag gekregen waar de naam LeolighT vandaan komt. Begrijpelijk, want anders dan sommige bedrijfsnamen geeft het geen indicatie van wat mijn werk inhoud. De naam heeft echter zeker een betekenis en sluit helemaal aan op wie ik ben. Benieuwd? Lees maar verder!

In de naam LeolighT zitten drie elementen verstopt die allemaal betrekking hebben op mij, Lucinde, als persoon. Komt-ie:

Hoofdletter L & T
De eerste en de laatste letter van LeolighT zijn beide met een hoofdletter geschreven. De L en de T zijn, trommelgeroffel, mijn initialen.

Light
De light in LeolighT staat voor licht. Dit is afgeleid van het feit dat de naam Lucinde, van oorsprong een Franse naam, beeldschoon licht of brengster van het licht als betekenis heeft. Mooi, toch?

Leo
Leo komt vanuit de astrologie. En nee, dat betekent niet dat mijn sterrenbeeld leeuw is. Daar zit een iets ander verhaal achter. Mijn moeder is namelijk gecertificeerde astroloog. Directe disclaimer: ze is niet degene die de korte tekstjes die je in de krant leest schrijft, of de programma’s die ‘s ochtends héél vroeg of ‘s avonds héél laat op tv zijn (Astrotv?) bijwoont.

De echte astrologie is een oude methode die iets zegt over de planeetstanden op het moment dat jij geboren wordt (tijd, plaats en datum) en hoe dat invloed heeft op jouw leven. En geloof me, zo vaag als de tekstjes in de krant zijn, zo ontzettend accuraat is astrologie.

Terug naar Leo. Als je geboren wordt staat de zon op één van de dierenriemtekens. Stier in mijn geval, waardoor  mijn sterrenbeeld dus stier is. Dit dierenriemteken symboliseert hoe ik van binnen ben. Mijn identiteit.

Het dierenriemteken wat als eerst aan de horizon verschijnt op het moment dat je geboren wordt, noemen ze in de astrologie de ascendant. Dit teken vertegenwoordigt de manier waarop anderen ons zien. Wat heel symbolisch is, omdat het zogezegd het eerste is wat aan de horizon verschijnt en wat je dus het eerste (bij iemand) ziet. Je raadt het vast al: bij mij is dat leeuw. 

En zo is LeolighT tot stand gekomen. Niet zomaar een woord, maar een driedubbele betekenis die betrekking heeft op míj. Tof hé?! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.