Do it yourself - social media

Zelf met social media aan de slag?

Hoe vaak heb jij al tegen jezelf of tegen je collega’s gezegd dat je ‘nu echt eens aandacht moet besteden aan je social media kanalen’? Of dat je ‘nu echt eens posts moet plannen, zodat je dat niet vanavond nog hoeft te doen’? Of, laatste hoor, ‘je nu echt eens die ene webinar over social media gaat kijken die het verschil gaat maken’? 

Hou maar op en schei maar uit. En: je bent echt niet de enige! Stiekem is dat ook wel weer een opluchting, of niet? Zal ik je helpen om deze sociale voornemens vanaf écht waar te maken? Meld je dan aan voor DIY- Social media!

Wie ik ook alweer ben

Ik ben Lucinde, en de afgelopen zes jaar heb ik bij verschillende marketingbureaus als social media specialist gewerkt. Van content maken, tot advertenties bouwen, en van social media strategie opstellen tot KPI’s en doelstellingen bepalen en meten: been there, done that. En nu ga ik het jou leren, zodat je het zelf kan!  Check vooral nog even de homepage als je meer over mij wil weten.

In de onderstaande ‘uitklappers’ vind je meer informatie over de DIY bijeenkomsten, of stuur mij meteen een bericht om je aan te melden

Leolight

Kies je training

De DIY- bijeenkomsten zijn er in drie smaken. Welke past het beste bij jou?

 1. DIY – social media: met maximaal tien zzp’er/ondernemers, om de week, zes keer een bijeenkomst van een halve dag (12 weken).
 2. DIY – High Pressure: met een zelf samengesteld groepje van mensen uit je netwerk die al wat verder zijn met social media. 
 3. DIY – incompany: met je collega’s de volgende stappen maken op het gebied van social media.

Tijdens de DIY bijeenkomsten neem ik je mee in alle aspecten rondom social media. Beeldstrategie, tone of voice, contentkalenders, jaarplanningen, adverteren, etc. De bijeenkomsten zijn mogelijk in drie vormen, namelijk:

 • Met een groep van maximaal tien ZZP’ers/ondernemers, drie maanden lang, om de week een hele ochtend, of
 • Met een kleinere groep ondernemers of marcommedewerkers een high pressure variant op maat
 • Een incompany training op maat met je collega’s, op basis van jullie wensen.
 • Content maken 
 • Posts vooruit plannen 
 • KPI’s en doelstellingen bepalen, want meten = weten
 • Advertenties bouwen en monitoren 
 • Social media strategie of plan maken

En natuurlijk deel ik alle tips en tricks uit mijn trukendoos, zoals hoe het algoritme werkt, hoe je meer engagement creëert, aan welke thema’s je je content kan hangen, welke toon je aan moet slaan, wie je doelgroep is, etc, etc *haalt adem*. 

Heb je nog specifieke wensen, of dingen die je graag wilt leren? Laat het me dan vooral weten, dan zorg ik dat ze tijdens de bijeenkomsten aan bod komen.

 • Eerst gezamenlijk starten met een stukje theorie
 • De theorie meteen toepassen door middel van een opdracht. Individueel of in tweetallen
 • Daarna zelf aan de slag met je social media
 • Ondertussen sparren met andere ondernemers of je collega’s  over struggles en goede ideeën
 • Sparren met mij als je er echt niet uitkomt. I got you!

En verder natuurlijk werken aan je eigen bedrijf in een fijne ongedwongen sfeer. Kan het nog beter?

Dat hangt heel erg af van de vorm waarin je aan de slag wil. Wil je starten met de zes bijeenkomsten samen met andere ondernemers/ZZP’ers, dan zie ik vooral graag de commitment om voor 3 maanden om de week een woensdagochtend aan de slag te gaan.

Ben je op zoek naar een incompany traject of een high pressure traject met andere ondernemers uit het vakgebied? Dan ben ik vooral op zoek naar heel weinig ‘ja maar’, en heel veel ‘ja, en’!

De ZZP’er/ondernemersbijeenkomsten (6x) vinden plaats in The Student Hotel in Groningen. Wil je een incompany training met collega’s doen, dan kan dat natuurlijk heel goed bij jullie op kantoor! Heb je een aantal vakgenoten om je heen verzameld waarmee je een high pressure variant wil doen? Dan kijken we samen naar de juiste locatie.

De kosten voor een incompany of high pressure traject hangen af van hetgeen we gaan behandelen tijdens de bijeenkomsten. Vooraf zal ik samen met jou/jullie inventariseren wat de wensen zijn en een voorstel doen.

De kosten voor de ZZP’er/ondernemersbijeenkomsten (6x) zijn :

 • eenmalig €375, of
 • Drie keer €130

Mijn trukendoos is goed gevuld met Facebook-, Instagram-, LinkedIn en Pinterestactiviteiten. Voor kanalen als Snapchat en TikTok of videoproducties voor social media kun je beter niet bij mij zijn..

Wil je aan de slag?

Het volgende startmoment voor de ZZP'er/ondernemerbijeenkomsten is september. Meld je hier alvast aan!

Liever High Pressure of incompany? Laat dan ook vooral van je horen.

Lucinde@leolight.nl of +316 1275 5243

Nog even concreet op een rijtje

Startmoment: woensdag 12 januari - 09:00 uur. Daarna om de twee weken.

In één keer €275,- of in drie keer €99,-

Met maximaal 15 ondernemers

Werken aan je social media